Όλα Θα Πάνε Καλά

όλα θα πάνε καλά
Είδος :
Ηθοποιοί : , ,
Σκηνοθεσία :
Χώρα :
Ημερομηνία Κυκλοφορίας : 2009

Κωμωδία καταστάσεων. Ξεκινάει αφήνοντας ελπίδες που γρήγορα όμως εξανεμίζονται. Κάποιες ατάκες στην αρχή είναι πετυχημένες αλλά όσο προχωράει το πράγμα όλα κινούνται στα πλαίσια της γραφικότητας. Όταν μπήκε στη μέση και το υπερφυσικό στοιχείο, η γραφικότητα έγινε σαχλαμάρα.

OlaThaPaneKala

Οι ερμηνείες είναι επιπέδου καρικατούρας όπως και όλο το στήσιμο της ταινίας.

Ο σκηνοθέτης μάλλον είναι φαν του Κοέλιο και υπέρμαχος της παντοτινής αγάπης.

Ο σκηνοθέτης μάλλον είναι φαν του Κοέλιο και υπέρμαχος της παντοτινής αγάπης.

 

1 Σχόλιο

Αφήστε μας ένα σχόλιο

 • Γιώργος Καλαποθαράκος
  Γιώργος Καλαποθαράκος
  on

  Είναι αυτή η κωμωδία που για να γελάσεις ο ηθοποιός λέει την ατάκα του με αστείο τρόπο, όπως κάνουμε στα παιδάκια. Θα μπορούσε να έχει και ψεύτικα γέλια από πάνω, όπως έκαναν στις αμερικάνικες κωμικές σειρές.

  Από το σημείωμα του σκηνοθέτη, «Γύρω μας υπάρχουν ελάχιστοι άνθρωποι, σκόρπιοι ανάμεσα στο σύνολο, που έχοντας υποστεί κάποια μετάλλαξη, ο εγκέφαλός τους είναι πολύ πιο προχωρημένος από το μέσο όρο. Δεν μιλάμε όμως εδώ μόνο για την λογική ευφυΐα. Μιλάμε για συναισθηματική ευφυΐα, για ικανότητα αγάπης και προσφοράς. Τέτοιοι άνθρωποι που ενίοτε έχουν άγνοια της «γενετικής αποστολής» τους, γίνονται «φύλακες άγγελοι» άλλων και γενικά υπάρχουν για να προωθήσουν στον κόσμο το γενικό καλό». Και από συνέντευξή του, «Ο άνθρωπος έχει μια δαρβινική δυνατότητα εξέλιξης. Κι αν δεν ανατινάξουμε τον πλανήτη, σ’ ένα εκατομμύριο χρόνια θα είμαστε άλλο είδος. Υπάρχουν γύρω μας άνθρωποι με ιδιαίτερες ικανότητες, που αποτελούν δείγματα του πού κατατείνουμε. Ένας τέτοιος ήρωας είναι η Ελενίτσα, η οποία κουβαλά την αφόρητη κι απίστευτη δύναμη της αθωότητας και της καλοσύνης. Δεν έχει κάποια ειδική αποστολή, αλλά σ’ έναν κόσμο που έχει φτάσει στον πάτο λειτουργεί ως παράδειγμα… Προβληματίστηκα πολύ για τις λύσεις που δίνει τελικά η Ελενίτσα. Αλλά στην πραγματικότητα είναι ένα παράδειγμα έξυπνης και δυνατής καλοσύνης κι αυτό δεν είναι εύκολη λύση, γιατί το έχω ζήσει. Η γιαγιά μου, στην οποία αφιερώνω την ταινία, ήταν απίστευτα καλοσυνάτη. Ένας πολύ αγαθός άνθρωπος μπορεί να είναι σαν τον Γκάντι, που ελευθέρωσε μια χώρα, ή σαν ένα «λαμπάκι», που μπορεί να διασφαλίσει την οικογένειά του».
  Πηγες, athinorama.gr και myfilm.gr

Αφήστε σχόλιο

↑ Επιστροφή στην κορυφή ↑