Three (2005)
***
(«3», «Survival Island»)
Ψυχολογικό θρίλερ. Δεν σου γεμίζει το μάτι, και μόνο από την αφίσα δεν μπορείς να περιμένεις πολλά παραπάνω από ένα βιντεακού χαρακτήρα ψευτοερωτικό τρίγωνο σε μια απομονωμένη παραλία με άσχημη κατάληξη. Κι όμως είναι κάτι παραπάνω. Είχε ένα πολλά υποσχόμενο σενάριο το οποίο έχει καταστραφεί από την προχειρότητα που γυρίστηκε/μονταρίστηκε. Από την άλλη μπορείς να το δεις μόνο για το οφθαλμόλουτρο που προσφέρει η Κέλυ Μπρουκ.
↑ Επιστροφή στην κορυφή ↑
Δήλωση Αποποίησης Ευθύνης: Οι κριτικές που περιέχονται στον ιστοχώρο Cinetweets.gr, περιέχουν εικόνες που μπορεί να είναι ακατάλληλες για όσους πλοηγούνται στο διαδίκτυο κατά τη διάρκεια της εργασίας τους (nsfw). Προτείνεται διακριτικότητα κατά τη διάρκεια της επίσκεψή σας σε αυτές τις σελίδες. Οι εικόνες που χρησιμοποιούνται σε αυτό τον ιστοχώρο είναι μόνο για λόγους προώθησης και ανήκουν στους νόμιμους δικαιούχους. Όλα τα κείμενα κριτικής αποτελούν πρωτότυπο υλικό και είναι γραμμένα αποκλειστικά για δημοσίευση στο Cinetweets.gr. Οποιοσδήποτε μπορεί να τα αναδημοσιεύσει αρκεί να αναφέρει την πηγή. Κατά περίσταση μπορεί να υπάρχουν τυπογραφικά λάθη, θα χαρούμε πολύ να μας το αναφέρετε για να τα διορθώσουμε. Κάθε γνώμη που εκφέρεται από τον ιστοχώρο Cinetweets.gr αποτελεί άποψη του αρθρογράφου και όχι του προσώπου ή εταιρείας στο οποίο αναφέρεται. Σκοπός του ιστοχώρου Cinetweets.gr είναι αποκλειστικά η πληροφόρηση.
on
Ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Στιούαρτ Ραφιλ (πολύ έμπειρος σε παταγώδεις αποτυχίες) υποθέτω ότι δεν πίστεψε πολύ στο σενάριό του, έχω και μια υποψία ότι το έγραψε τυχαία. Οι χαρακτήρες του είναι όλοι τρομερά αντιπαθείς, σε βαθμό που αποκτούν ενδιαφέρον. Φυσικά οι επιρροές από το «Swept Away» δεν κρύβονται, ίσως μάλιστα να είδε την πιο πρόσφατη (2002) βερσιόν του Γκάι Ρίτσι κι όχι αυτή της Λίνας Βερτμίλερ (1974).
Και πολύ καλός είμαι στην κριτική μου, σε άλλη περίπτωση μπορεί να σχολίαζα μόνο τις παράλογες σκηνές με τα βουντού που δεν κόλλαγαν πουθενά, χάλαγαν την ατμόσφαιρα και δεν πρόσφεραν ούτε στη πλοκή ούτε πουθενά, να μουλάρωνα εκεί και να της έδινα 3. Προτιμώ να εκτιμήσω το καλό της σενάριο (άσχετα αν καταστράφηκε ολοσχερώς).
Ερμηνευτικά, ο μόνος που διασώζεται είναι ο Μπίλι Ζέιν, ο οποίος -χωρίς να προσπαθεί ιδιαίτερα- είναι λες και παίζει σε άλλη ταινία λόγω του επιπέδου των υπολοίπων. Συγκεκριμένα, η Μπρουκ δεν χρειάζεται να προσπαθήσει εφόσον περιφέρεται συνέχεια με τον μαγιό της -κι αν. Ο τρίτος, ο Αργεντίνος, δεν υπάρχει, απλώς είναι από την αργεντινή και αυτό τον κάνει γόη.